Het is nu 02-03-2023, 12:55 PM Welkom, gast! (AanmeldenRegistreren)


Reactie plaatsen 
 
Waardering:
  • 0 stem(men) - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Portaal
08-22-2011, 04:16 PM
Bericht: #1
Portaal
Ik heb nog steeds een mybb als test op een locale server staan.

Als ik nu naar het forum toe ga, kom ik eerst op een portaal.
Daar kan je wat blokken aanzetten endergelijke.
Ik wil dat portaal uit hebben zodat je direct het forum ziet.
Ik heb me helemaal scheel gezocht en bij instelling/portaal in het acp alles uitgezet.
Toch blijf je eerst het portaal zien. (is nu een legen pagina)

Hoe en waar zet ik de portaal pagina weer uit?

Bedankt voor het lezen. Rolleyes
Greetz
AirWarrior
De website van deze gebruiker bezoeken Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht
08-22-2011, 04:40 PM
Bericht: #2
RE: Portaal
Hey

Kan het zijn dat je ooit de naam portal.php naar index.php hebt veranderd, of in het .htaccess bestand iets hebt aangepast, plugin,...?
Want normaal zie je namelijk altijd het forum en ik denk dat je het portaal enkel standaard zichtbaar kan maken door één van de bovenstaande zaken toe te passen. Dus best kijk je dat even na.

Mvg / kind regards
At Volg MyBB NL op Twitter
[Afbeelding: vote-for-mybb.gif]
De website van deze gebruiker bezoeken Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht
08-22-2011, 04:53 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 08-22-2011 om 05:04 PM door AirWarrior.)
Bericht: #3
RE: Portaal
Als ik naar http://localhost/mybb ga dan kom ik in het portaal.
[Afbeelding: Magical Snap - 2011.08.22 16.46 - 001.png]

Als ik dan klik op forum krijg ik http://localhost/mybb/index.php in de adres balk en kom ik op de begin pagina van forum.

Naar mijn weten heb ik nooit iets gewijzigd in de bestanden.

**EDIT**

Als ik portal.php weghaal uit de root dat gaat ie wel drect door naar fourm index.

Bedankt voor het lezen. Rolleyes
Greetz
AirWarrior
De website van deze gebruiker bezoeken Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht
08-23-2011, 10:19 PM
Bericht: #4
RE: Portaal
Vreemd, ik kan me herinneren dat er ooit een optie was dat je de portal als standaard kon instellen.
Die was echter in mijn forum ook niet langer aanwezig. Heb je misschien in het standaard pad van de config portal.php staan waardoor dat zo loopt?

Give a skeptic an inch and he'll measure it.
[Afbeelding: signature.php]
De website van deze gebruiker bezoeken Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht
08-24-2011, 04:00 PM
Bericht: #5
RE: Portaal
Code:
<?php
/**
* Database configuration
*
* Please see the MyBB Wiki for advanced
* database configuration for larger installations
* http://wiki.mybboard.net/
*/

$config['database']['type'] = 'mysqli';
$config['database']['database'] = 'bb';
$config['database']['table_prefix'] = 'mybb_';

$config['database']['hostname'] = 'localhost';
$config['database']['username'] = '************';
$config['database']['password'] = '************';

/**
* Admin CP directory
*  For security reasons, it is recommended you
*  rename your Admin CP directory. You then need
*  to adjust the value below to point to the
*  new directory.
*/

$config['admin_dir'] = 'admin';

/**
* Hide all Admin CP links
*  If you wish to hide all Admin CP links
*  on the front end of the board after
*  renaming your Admin CP directory, set this
*  to 1.
*/

$config['hide_admin_links'] = 0;

/**
* Data-cache configuration
*  The data cache is a temporary cache
*  of the most commonly accessed data in MyBB.
*  By default, the database is used to store this data.
*
*  If you wish to use the file system (cache/ directory), MemCache, xcache, or eAccelerator
*  you can change the value below to 'files', 'memcache', 'xcache' or 'eaccelerator' from 'db'.
*/

$config['cache_store'] = 'db';

/**
* Memcache configuration
*  If you are using memcache as your data-cache,
*  you need to configure the hostname and port
*  of your memcache server below.
*
* If not using memcache, ignore this section.
*/

$config['memcache']['host'] = 'localhost';
$config['memcache']['port'] = 11211;

/**
* Super Administrators
*  A comma separated list of user IDs who cannot
*  be edited, deleted or banned in the Admin CP.
*  The administrator permissions for these users
*  cannot be altered either.
*/

$config['super_admins'] = '1';

/**
* Database Encoding
*  If you wish to set an encoding for MyBB uncomment
*  the line below (if it isn't already) and change
*  the current value to the mysql charset:
*  http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/charset-mysql.html
*/

$config['database']['encoding'] = 'utf8';

/**
* Automatic Log Pruning
*  The MyBB task system can automatically prune
*  various log files created by MyBB.
*  To enable this functionality for the logs below, set the
*  the number of days before each log should be pruned.
*  If you set the value to 0, the logs will not be pruned.
*/

$config['log_pruning'] = array(
    'admin_logs' => 365, // Administrator logs
    'mod_logs' => 365, // Moderator logs
    'task_logs' => 30, // Scheduled task logs
    'mail_logs' => 180, // Mail error logs
    'user_mail_logs' => 180, // User mail logs
    'promotion_logs' => 180 // Promotion logs
);

?>

Dit is mijn config.php.
Ik zie niks vreemds.

Bedankt voor het lezen. Rolleyes
Greetz
AirWarrior
De website van deze gebruiker bezoeken Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht
08-25-2011, 03:09 AM
Bericht: #6
RE: Portaal
Ik bedoelde meer in de cinfig instellingen die je kunt doen in de admin...
Overigens, ik zie dat je admin nog in je admin map staat, dat is veiliger als je zelf een map aanmaakt en dan daar de inhoud van de admin map inzet, in je config kun je dan het pad aanpassen. Meer info kun je hierover wel vinden op mybb of misschien ook wel hier in de wiki, weet niet of men daar al aan is toegekomen. Nu eerst maar eens slapen gaan.... pfffff Wink

Give a skeptic an inch and he'll measure it.
[Afbeelding: signature.php]
De website van deze gebruiker bezoeken Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht
08-25-2011, 10:04 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 08-25-2011 om 10:11 AM door AirWarrior.)
Bericht: #7
RE: Portaal
Het staat allemaal nog lokaal op mijn eigen server en isniet van buiten toegankelijk.
Dus kan de admin map zo laten maar bedankt voor de tip.

In het admin paneel staat bij het portaal gedeelte alles uit.
   

Bedankt voor het lezen. Rolleyes
Greetz
AirWarrior
De website van deze gebruiker bezoeken Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht
08-25-2011, 12:34 PM
Bericht: #8
RE: Portaal
Heb zelf ook nog even zitten snuffelen in mijn eigen forum, maar kan ook niks vinden.
Weet echter zeker dat we ooit in konden stellen wat de landingspage moest zijn, de portal of t forum. Verder kon je zelfs instellen dat had iemand de portal gezien dat deze bij het volgende bezoek gewoon werd doorgestuurd naar het forum. (dat was dan op dagelijkse basis) Vreemd dat het helemaal weg is. Wat dat dan bij jou kan zijn snap ik niet, heb je niet iets fout ingesteld zoals Koenwi al zei? Mogelijk in de serversoftware zelf?

Give a skeptic an inch and he'll measure it.
[Afbeelding: signature.php]
De website van deze gebruiker bezoeken Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht
08-25-2011, 02:57 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 08-25-2011 om 03:25 PM door AirWarrior.)
Bericht: #9
RE: Portaal
Nee, ik heb geen wijzigingen ingesteld op de server of iets aan de bestanden veranderd.

Ik zoek gewoon nog verder. Wink

**EDIT**
Ik heb even een nieuwe install gedaan en dan ook nog steeds eerst het portaal.
webadres:
http://localhost/mybb geeft als resultaat eerst het portaal.
Webadres:
http://localhost/mybb/index.php geeft als resultaat het forum.

Blijkbaar is het dus de opbouw van Mybb.

Bedankt voor het lezen. Rolleyes
Greetz
AirWarrior
De website van deze gebruiker bezoeken Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht
08-25-2011, 08:01 PM
Bericht: #10
RE: Portaal
Nu zit ik zo eens te denken he (ja, doet wel zeer dat denken...), kun je voor de grap eens de standaard template instellen van mybb als je een andere mocht hebben ingesteld? Mogelijk zit daar een bugje...

Give a skeptic an inch and he'll measure it.
[Afbeelding: signature.php]
De website van deze gebruiker bezoeken Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht
Reactie plaatsen 


Ga naar locatie:


Gebruikers die deze discussie lezen: 1 gast(en)